Amalkan ”Diet Pisang” Je, Gadis Ini Hilang 27Kg Dalam Masa 3 Bulan Sahaja, Wajib Cuba Untuk Anda Yang Tekad Mahu Kurus

Amalkan ”Diet Pisang” Je, Gadis Ini Hilang 27Kg Dalam Masa 3 Bulan Sahaja, Wajib Cuba Untuk Anda Yang Tekad Mahu Kurus

Kurus cara sihat hampir kedengaran mustahil bagi kebanyakan wanita atau lelaki yang bertubuh besar. Kalau berpandukan pada teori, semuanya kedengaran mudah. Namun untuk melaksanakannya, pasti menuntut disiplin dan dedikasi yang tinggi.

Jika sudah terbiasa dengan minuman berkarbonat, snek ringan atau manisan, sudah tentu besar cabaran yang terpaksa dipikul jika anda tekad untuk menguruskan badan. Itu baru gula. Belum lagi disuruh mengekalkan tabiat bersenam seminggu sekali dan memakan makanan yang berkhasiat.

Perkongsian oleh Sophia Safian boleh dijadikan sumber insirasi buat wanita lain untuk mendapatkan berat ideal. Dari berat 90 kg hingga berjaya mencecah 63 kg, wanita ini berjaya mengurangkan sebanyak 27 kg dalam masa 3 bulan sahaja. Wow, hebat dan boleh dijadikan ikutan untuk anda.

Menariknya, dia mengamalkan diet pisang untuk mengurangkan rasa lapar. Jenis pisang yang digunakan adalah jenis Cavendish, dan paling sesuai dimakan ketika berdiet. Pisang ini bertindak sebagai sumber energi kerana kandungan karbohidrat sederhananya cukup untuk mengganjalkan perut anda.

loading...

Untuk lebih jelas, jom kita ikuti perkongsian beliau seperti di bawah ini. Semoga bermanfaat dan selamat mencuba !

NI BUKAN IKLAN PRODUK KURUS!

Sapo sini yang badan jenis rangka besar & tinggi (163cm) macam hakak ce ngaku . Tak pe babe, jangan susah hati kalau dah beranak lebih dari 3 orang kalau berat badan cecah 90kilo ke atas pun,

“KALAU NIAT & SEMANGAT NAK KURUS RAYA TAHUN 2018, BUAT SUNGGUH-SUNGGUH ! TAK NAK JANGAN BUAT TERUS”

DALAM TEMPOH 3 BULAN NI hakak dah berjaya loose dari waist 34 to 31 inch, dari 90 kilo to 63 kilo, next TARGET waist 30 inch, berat 60kg.

loading...

Meh hakak share sikit camne korang boleh start diet bulan Mac sampai dekat nak raya nanti.

1st step, WAJIB ADA “GENG KURUS” (Cara mudah ajak BFF kurus bersama)

2nd step, (sila baca penerangan di bawah)

DIET PISANG 12 HARI PERTAMA (2:2:1) atau (2:1:2)

Jenis pisang: Cavendish

Percaya tak dalam tempoh 12 hari jer hakak boleh reduce 5 kilo secara mendadak bila amalkan diet pisang ni? Percaya jer laaa memang menjadi pun. Syaratnya,

BANGUN PAGI

1. Minum 200ml air masak suam (fungsi untuk detox dan tidak lah mengejut buah pinggang awak tiba2 nak kena proses air manis dulu)

2. Makan 2 biji pisang dan minum secawan air masak suam (nanti korang akan rase macam kembang je dalam perut tu sbb pisang kaya dengan fiber)

3. Sarapan pagi boleh apply diet atkins jika perlu. Hakak pulak selang seli kan makan sosej goreng/omellete/roti wholemeal + salad + mayo

TENGAHARI

1. Sebelum makan tengahari makan dulu 1 atau 2 biji pisang lagi (supaya awak tak rasa nak makan banyak pun waktu tengahari)

2. Boleh apply diet atkins jika perlu. (Tapi hakak ni anak dah 3 ada anak kecik lagi umur 3 tahun so kalau tak makan nasi hakak boleh menggigil. Jadi hakak limitkan makan nasi hanya setengah senduk, 1/2 pinggan WAJIB lauk sayur/ulam + 1/4 lagi ayam/ikan bakar)

MAKAN MALAM SEBELUM 6PM

1. Boleh apply diet atkins jika perlu (hakak pulak petang2 macam ni hakak suka makan biskut Weetameal, so bila perut dah rasa kembang hakak stop makan biskut. Ataupun petang2 hakak suka makan sup sayur/tomyam sayur, nasi seboleh2nya elakkan).

2. Then malam sebelum tidur makan lagi sebiji pisang.

Macam tu lah yang hakak amalkan setiap hari sampai lah masuk hari ke-12. Bila timbang berat jer, “Oh my god! Menjadi babe, reduce 5kilo sape nak kasi!”

Masuk hari ke-13 sampai lah ke hari ni hakak cuma diet dengan cara kurangkan makan karbo, lebihkan protein.

TIPS PERUT KEMPIS :

Rajin-rajinlah amalkan minum air lemon suam waktu pagi dan bila-bila masa saja (tidak campur gula). In shaa Allah perut korang akan kembali flat walaupun sebelum ni lepas beranak perut menggeleber jer.

Nak lagi bagus campurkan dengan halia boleh buang angin dalam badan, sebab bila kita tengah diet ni tak mustahil angin mudah masuk badan sebab kita kurang makan. Alang-alang nak kurus & cantik tu, tak rugi kalau amalkan penjagaan kesihatan dalaman & luaran. Baru lah lengkap. Seminggu sekali boleh amalkan juga minum air manjakani (tips mengikat hati suami )

Selamat mencuba!

cc: Thanks to my lovely BFF dunia akhirat Anas Ashikin yang menjadi PUNCA UTAMA kenapa hakak boleh diet sampai sekarang. Kalau tak de geng kurus bersama pun tak jalan jugak, betul tak geng? So nak kurus mesti kena ada kawan, baru semangat nak kurus menjadi-jadi.

Apa kata anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Kongsi Ya. Terima Kasih !! II

 

.

 

Penting !!! Ramai Orang Islam Tak Tahu Pasal Ni ! Hukum Suami Cium Jenazah Isteri

Apakah hukum si suami memberi ciuman kepada si isteri ketika saat akhir si isteri dikafankan? Maksud saya, selesai si mati dimandikan dan dikafan, hanya tinggal muka sahaja belum dikafankan kerana memberi peluang kepada anak si mati memberi ciuman terakhir.

ABDULLAH,
Ciuman mempunyai maksud kasih sayang atau tanda hormat. Oleh itu tidak mengapa mencium jenazah selagi mana jenazah itu adalah mahramnya dan antara suami terhadap jenazah isteri atau sebaliknya.

Sepakat ulama bahawa wuduk jenazah tidak terbatal kerana terangkatnya taklif kepada jenazah.
Ciuman kepada jenazah sering dilakukan Rasulullah yang diriwayatkan Saidatina Aisyah RA; “Bahawa aku melihat Rasulullah mencium Uthman bin Maz’un apabila beliau meninggal dan aku melihat linangan air mata baginda.” (Hadis Riwayat Abu Daud)

Tidak digalakkan memberikan ciuman berulang-ulang kali. Larangan seperti ini biasanya dirujuk kepada budaya masyarakat melayu.

 

Jika ingin melakukan, biarkan penuh dengan adab dan sopan. Bukan menjadi tontonan orang ramai yang menziarahi jenazah.

Mungkin boleh memberikan ciuman terakhir ketika jenazah masih di rumah dalam keadaan yang tidak menjadi tontonan.

Tidak sopan dalam kalangan orang ramai yang sibuk menguruskan jenazah, kelihatan isteri memberikan ciuman terakhir kepada jenazah suami. Bukan sahaja jenazah, pasangan suami isteri juga tidak sopan apabila berciuman dihadapan orang ramai.

 

Sumber: NasihatUstaz.my

 

 

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *